facebook

На Херсонщині в будинку виявили побиту 7-місячну дівчинку. Зараз дитина перебуває у лікарні

В селі Подо-Калинівка у Херсонській області соціальна працівниця зі служби у справах дітей, виявила у порожньому будинку 7-місячну дівчинку у сильних гематомах. ЇЇ доправили до найближчої лікарні. Там дитині діагностували перелам руки та надали першу допомогу. Після її доправили до Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

В селі Подо-Калинівка у Херсонській області соціальна працівниця зі служби у справах дітей, виявила у порожньому будинку 7-місячну дівчинку у сильних гематомах. ЇЇ доправили до найближчої лікарні. Там дитині діагностували перелам руки та надали першу допомогу. Після її доправили до Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

Заступник директора з лікувальної роботи Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин розповів Суспільному:

“У нас при обстеженні виявлено перелом плечової кістки, який потребував гіпсової мобілізації і подальшого спостереження за станом уламків кістки. На сьогодні дитина у відділенні хірургії, де отримує годування і нагляд медичного персоналу.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Семимісячна Ніна, так звуть врятовану дівчинку, має старшого братика, якого вилучили з родини рік тому. Родичі дівчинки – її прадідусь і двоюрідний дідусь, говорять, що ніхто її не бив і з дитиною все гаразд.

“Юля пішла на роботу десь о 5 годині. Не було її вдома.А прадід сам казав, що за руку тримав, вона посміхалася. Не плакала.”  говорить двоюрідний дід дівчинки Володимир Богомол.

Голова опікунської ради Тетяна Целеп прийняла рішення забрати дитину з родини. Розказує, 28 травня була чергова перевірка. Медичка виявила у дівчинки недобір ваги. З їжі була тільки манка. З батька взяли обіцянку привезти дитину на аналізи. Пізніше на зв’язок не виходив,  збрехав, що перебуває не у Подо-Калинівці.

“Лежала вона в ліжку дитячом,   не плаче, не спить. Просто лежить. Коли увімкнули світло в кімнаті і фельдшери почали оглядати її, ми побачили великі на всю руку синці. На вухах рани були,”  розповідає Тетяна Целеп.

Опікунська рада стежила за ситуацією в родині від самого дня народження Ніни, – розказала виконувачка обов’язків старости сіл Подо-Калинівка і Стара Маячка Любов Шапошнікова.

«Ця сімя знаходилась на обліку, тому що батьки не мають власного житла, не мають постійної роботи. Це друга дитинка у даній сімї. З першою там трапилася теж така ситуація: було насильство, батько перебував під слідством, було засідання суду, винесено рішення, але воно ще в силу не вступило.

Коли в сім’ї народилася друга дитина, то рада опіки і піклування, завідувачка ФАПу  Калинівського постійно відвідували цю сімю, контролювали, обстежували умови проживання.

“Я веду дітей до року, і якщо мені щось не подобається, я інформую службу у справах дітей. Потім ми зробили обхід,   обстежили дитину, приїхали провірить чи виправилися вони і все. Більше ніякої інформації я вам дати не можу. Я роблю свою роботу-пішла, не сподобалось мені – відвезли до лікарні. Все. говорить завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту Людмила Стрельник.

Сусіди не чули дитячого плачу. Батьки  безвідповідальні, люди з ними не хочуть спілкуватися, розказала сусідка Марина Кіт.

“Цю дозволили народити і віддали. Тут всі в шоці були. Як це так? Вони першу дитину два рази мало не вгробили. Перший раз забрали з побоями. А другий   мало з голоду не померла. Ми тих дітей і не бачили.

Старшого брата Ніни, Микиту, забрали у батьків рік тому приблизно у 8 місяців. зараз хлопчик у Новій Каховці під опікою бабусі. Судом прийнято рішення позбавити волі батька дівчинки строком на два роки, після минулорічного випадку зі старшим сином. Але захист подав на апеляцію, – розказав старший інспектор ювенальної превенції Олешківського відділення поліції Владислав Дехнич. Батько дитини 95 року народження, мати – 97. Обидва не пиячать, працюють в селі за наймом. Коли знайшли дитину, ліжечко було завалене ганчір’ям,   розказав поліцейський.

“Все залежатиме від того, чию вину зможемо довести: або мати, або батько. Якщо мати спричинила тілесні ушкодження, то буде нести відповідальність згідно з кримінальним кодексом. Батько пояснює, що іде щоранку на роботу. А мати – що вона не знає, звідки взялися синці. Тривають слідчі дії,   говорить старший інспектор ювенальної превенції Олешківського відділення поліції, майор Владислав Дехнич.

Заступник директора з лікувальної роботи Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин, що за весь цей час, поки дівчинка перебуває у лікарні, її батьки так і не з’явились.

” Знайдено бабусю цієї дитини. Вона знаходиться з іншою дитиною у нашій лікарні на обстеженні у лікаря-уролога. Бабуся визнає дитину своєю онукою. І готова після виписки з лікарні її забрати

Втім лікарі не можуть віддати дічинку бабасі, бо у неї немає ніяких документів і прав на цю дитину. 15 червня після клнтрольного ренгенологічного знімка, говорить Віктор Бурдовіцин, якщо лікар вирішить, що дитина не потребує подальшого хірургічного лікування, дівчинку випишуть для амбулаторного лікування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...