facebook

17-річний ліцеїст нагороджений орденом «За мужність» за порятунок п’яти дітей

Ця історія трапилася на Дніпропетровщині влітку 2019 року.

Ця історія трапилася на Дніпропетровщині влітку 2019 року.

Як інформує Міноборони України, 1 липня в селищі Пашена Балка ліцеїст 2-го курсу криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей.

Того дня Сашко насолоджувався вільним часом на літніх канікулах, дихав свіжим повітрям та займався фізичними вправами. Раптом він побачив, як на дитячому майданчику гралися малюки, а потім підпалили предмет, що був схожий на боєприпас і невідомо звідкіля опинився в їхніх руках. Жодного із дорослих поруч не було й обставини вимагали миттєвого прийняття рішення. 16-річний хлопець не розгубився. Він швидко зреагував на небезпеку та відразу кинувся на допомогу дітям. Олександр схопив «знахідку», що палала, та намагався відкинути її якомога далі. Втім було занадто пізно… В руках юнака вибухівка рвонула.

Відважний ліцеїст проявив свої найкращі людські якості та, як міг, заслонив собою дітей від смертоносних металевих уламків. Усі дітлахи залишилися завдяки Сашку живими, а він сам зазнав важких поранень та травмувань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Юнак понад два тижні перебував у реанімації, переніс декілька операцій, лікувався та проходив реабілітацію.

Попри важкі травми та тривале відновлення свого здоров’я Олександр Гаркуша успішно закінчив навчання в ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою.

– Ми пишаємось нашим вихованцем та його сміливим вчинком, – розповів кореспонденту АрміяInform заступник начальника криворізького ліцею-інтернату з виховної роботи полковник Олександр Супрун. – Юнак – син військового, ветерана АТО, нині наполегливо готується до вступу в один із військових вишів Міністерства оборони України й мріє стати офіцером.

Днями для Сашка надійшла добра звістка. Президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...