facebook

Після 22 червня карантин буде продовжений – голова медкомісії Києва

Про відмову від карантину можна говорити при щоденному зменшенні кількості активно хворих.

Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО “Свобода” Олег Гелевей вважає, що після 22 червня карантин в Україні буде продовжений. Про це він сказав під час прес-конференції в УНІАН.

Відповідаючи на питання щодо того, чи на його думку, після 22 червня буде продовжено карантин, і чи можливі подальші його пом’якшення в Києві, Гелевей зазначив: “Однозначно, 22 червня карантин буде продовжений. Тому що, ви ж бачите, що у нас все ж таки йде повільний ріст. Про відмову від карантину ми зможемо сказати, коли у нас буде щоденне конкретне зменшення кількості активно хворих. На сьогоднішній день такого немає”.

На питання, чи планується у Києві встановлення дезінфікуючих тунелів в місцях масового скупчення людей, метрополітені та лікарнях, Гелевей зауважив, що не бачить в цьому особливої потреби, адже “основний метод зараження – через слизові оболонки”. “Тому потрібно, щоб стояли засоби для постійного очищення наших рук, щоб їх можна було дезінфікувати… Цього є цілком достатньо”, – додав голова медичної комісії Києва.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...