facebook

Папа Римський сприяє звільненню українського нацгвардейца в Італії

Папа Римський Франциск сприяє звільненню службовця Національної гвардії України Віталія Марків а з в’язниці в Італії, повідомив український президент Володимир Зеленський на своїй сторінці в Twitter.

«Його Святість займається питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа», – написав глава держави.

Марків визнаний винним у вбивстві журналістів Андреа Роккеллі і Андрія Миронова під Слов’янськом у 2014 році, він засуджений до 24 років ув’язнення.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Папою Римським Франциском попросив допомогти зі звільненням українців, які перебувають в полоні на Донбасі, в Криму і в Росії. Про це йдеться на сторінці голови держави в Twitter.

«Папа Римський робить все можливе для досягнення миру і гармонії в усьому світі. Через два місяці після «Нормандії» в Парижі я просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму і в Росії. Натхненний нашою розмовою про мир в Україні», – написав президент.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, глава держави наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би зіграти в досягненні миру на українській землі.

Зеленський сказав, що понтифіка дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку і довіру.

«Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід», – розповів Зеленський після аудієнції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...