facebook

Молода картопля з кропом. Покроковий рецепт

Молода картопля з кропом – це по-справжньому літня свіжа страва, яка дуже швидко готується і виходить надзвичайно ароматною, апетитною і смачною.

Молода картопля з кропом – інгредієнти:

1 кг молодої картоплі,

2 зубки часнику,

пучок кропу,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

100 г вершкового масла,

чорний мелений перець за смаком,

1 ст. ложка солі,

1-1,5 л води.

Молода картопля з кропом – приготування:

Молоду картоплю гарненько помий і почисти. Велику розріж на кілька частин, дрібну картоплю можна залишити цілою. Важливо, щоб картопля була однакового розміру, тоді вона звариться рівномірно.

Поклади молоду картоплю в каструлю і залий водою із розрахунку, щоб вона покривала картоплю на 1-2 пальці.

Доведи воду до кипіння, посоли і вари молоду картоплю під кришкою на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру і сорту. Перевірити готовність картоплі можна, проткнувши її виделкою або ножем.

Поки вариться картопля, підготуй заправку. Для цього подрібни кріп. Часник пропусти через часничницю. Змішай кріп із часником, трохи посоли і поперчи.

З готової картоплі злий воду, а саму картоплю трохи підсуши на повільному вогні 10-20 секунд, періодично струшуючи, щоб википіла вся вода.

Додай у готову молоду картоплю кріп із часником, закинь вершкове масло, накрий кришкою і кілька разів струсни, щоб все гарненько перемішалося.

Подавай варену молоду картоплю з кропом і часником як гарнір до м’ясних і рибних страв або ж із салатом зі свіжих овочів, наприклад, з салатом з огірків і капусти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...