facebook

В Україні більше не буде зими, а влітку буде +42: синоптики забили на сполох через аномалії

В Україні зберігатиметься тенденція щодо зміни клімату.

Про це розповіла в інтерв’ю OBOZREVATEL українська метеорологиня Віра Балабух.

Погодні тенденції останніх років збережуться. У середній і довгостроковій перспективі вони навіть посиляться, бо все це відбувається в надзвичайно великих масштабах. В Арктиці почалось танення льодовиків, про що свідчить ті ж +33 в Якутії. Світ чекають засухи, аномальні температури, зливи та шквали.

“До того ж зростає таке явище, як збільшення інтенсивності блокування переміщення тих же циклонів із Атлантики, через що змінюється їхня траєкторія.

Розвиток блокувальних процесів набуває все більшого й більшого масштабу. Якщо раніше вони тривали з тиждень, то зараз можуть продовжуватися до місяця. Як приклад, влітку 2010 року потужний антициклон зберігався, здається, 56 днів. Пів України опинилося в області високого тиску, а західні регіони потрапили в ту частину, де переважала циклональна погода. В східних центральних і північних областях були побиті абсолютні максимуми – температура повітря навіть у Чернігівській області сягала 42 градусів. А на Тернопільщині було лише до +15, бо регіон розташовувався в області низького тиску”, – пояснила метеоролог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сході взагалі не було опадів, переважала надзвичайно велика посуха. А в Росії, яка перебувала під впливом антициклону, склалася надзвичайна ситуація, виникали досить потужні пожежі. У той час на заході України йшли інтенсивні опади, що призводило до паводків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...