facebook

Росія може почати вторгнення в Україну: у двох областях терміново посилили охорону

У Миколаївській та Херсонській областях посилили охорону інфраструктурних об’єктів через можливе вторгнення Росії.

Про це розповів командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, передає Укрінформ.

За даними військового, Росія може спробувати захопити контроль над Північно-Кримським каналом. Це пов’язане з тим, що окупанти не можуть вирішити проблему із питною водою в окупованому Криму.

На території цих областей ввели Нацгвардію, поліцію та військових.

“Ми вже заздалегідь провели такі заходи. Ми спланували посилення охорони критично важливих об’єктів. Зокрема, це стосується і водопроводу нашої дніпровської води на тимчасово окуповані території (Північно-Кримський канал – ред.). Ми всі ці об’єкти посилили – і охорону, й оборону, а також проводимо певні контрдиверсійні і контртерористичні заходи”, – зазначив Наєв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше президент фонду “Джеймстаун” Глен Говард заявив, що через літню посуху в Криму Росія може перейти до активних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Онлайн-конференція з його виступом опублікована на сайті Центру аналізу європейської політики (CEPA).

Метою РФ може стати захоплення Північно-Кримського каналу, за допомогою якого вода потрапляла на півострів.

Говард закликав Україну стежити за ситуацією і порадив проводити на полігоні під Херсоном навчання, щоб відпрацювати реакцію на можливе вторгнення російських військ. Також він зазначив, що США повинні допомогти Україні в захисті Чорноморського регіону.

“Незважаючи на те, що Чорноморський регіон це центр посиленої конкуренції великих держав, в останні роки трансатлантичне співтовариство не приділяло пріоритетної уваги регіону. Щоб розробити всеосяжну чорноморську стратегію і проводити там більш ефективну політику, Сполученим Штатам та їхнім союзникам необхідно враховувати всі галузі національної та союзницької сили”, – йдеться на сайті CEPA.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...