facebook

На Філіппіни насувається супертайфун

У північних провінціях Ісабела і Кагаян сьогодні оголосили штормове попередження вищої ступені

1347923190_sanba-001

Тайфун “Лавін” (за міжнародною класифікацією – “Хаїма”), що наближається до Філіппін, переріс у супертайфун, повідомляє Depo.ua з посиланням на портал GMA News.

“Лавін” несе з собою вітри швидкістю 225 кілометрів на годину в центрі, з поривами до 315 кілометрів на годину. Про це йдеться в останньому зведенні Філіппінської адміністрації атмосферних, геофізичних і астрономічних послуг (PAGASA).

Філіппінські метеорологи класифікують як “супертайфун” бурі, швидкість вітру при яких досягає щонайменше 220 кілометрів на годину.

Раніше повідомлялося, що у зв’язку з наближенням “Лавін” штормове попередження різних ступенів було оголошено в 32 районах на півночі Філіппін аж до столиці країни Маніли. Зараз кількість районів наблизилася до 40.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Лавін” може стати найпотужнішим за три роки, що минули після проходження через країну супертайфуна “Йоланда” (за міжнародною класифікацією ─ “Хайянь”), який забрав життя тисяч філіппінців.

За даними PAGASA, центр “Лавін” зараз знаходиться за 275 кілометраів на схід від міста Касигуран в провінції Аурора і рухається на північний захід зі швидкістю 25 кілометрів на годину. Очікується, що супертайфун досягне філіппінської провінції Кагаян в ніч на четвер.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...