facebook

“У 26 разів більше, ніж Зеленський”: декларація Порошенка за 2019 рік вразила українців

Колишній президент і нардеп Петро Порошенко подав декларацію за 2019 рік, в якій вказав отримання доходу, який в 26 разів більше, ніж дохід, задекларований сім’єю президента Зеленського. Про це повідомляє “Країна”.

Декларація опублікована на сайті НАПКА.

Порошенко зазначив, що отримав за 2019 рік 772 млн 960 млн грн доходів.

Левову частку доходів (більше 606 млн грн) склали дивіденди.

33 млн 84 тисяч грн Порошенко отримав від продажу акцій Міжнародного інвестиційного банку. Майже 16 млн грн становлять відсотки по депозитах. 6 млн 185 млн грн склали компенсація моральної шкоди та відшкодування судових витрат в процесі з компанією Бі-Бі-Сі за поширення нею “недостовірної інформації”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Порошенко отримав 108,7 мільйонів гривень від погашення ОВДП. Сам же інвестиційний дохід (тобто власне чистий прибуток від вкладення в держоблігації) становить 4 млн 609 млн грн.

Переважна частина витрат Порошенко за 2019 рік (584 млн 414 тисяч) – це його внесок у власний передвиборний фонд.

Кількість компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Порошенко, в 2019 році скоротилася до 28. Права кінцевого бенефіціара інших компаній передані Олексію Порошенку, вони відображені в його декларації (як писала “Країна”, Порошенко почав процес переписування підприємств на сина після того, як проти екс -президента було порушено кримінальні справи і виникла загроза арешту активів).

Щодо рухомого і нерухомого майна значних змін в декларації в порівнянні з 2018 роком не відбулося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...