facebook

Порошенко задекларував 773 мільйона доходів

Левову частку доходів п’ятого президента України склали дивіденди в сумі понад 606 мільйонів гривень.

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко за 2019 рік задекларував майже 773 мільйонів гривень доходів.

Левову частку доходів склали дивіденди в сумі понад 606 мільйонів гривень. Прес-служба політика зазначає, що вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичена за довгий час сума була перерахована лише в кінці 2018-го – на початку 2019 року з метою фінансування Порошенком власної передвиборчої кампанії.

33 мільйона 84 тисячі гривень Порошенко отримав від продажу акцій Міжнародного інвестиційного банку. Майже 16 мільйонів гривень становлять відсотки по депозитах.

6 мільйонів 185 тисяч гривень склали компенсація моральної шкоди та відшкодування судових витрат у процесі з компанією BBC за поширення нею недостовірної інформації.

У прес-службі пояснили, що закон вимагає декларувати як прибуток повернення вартості ОВДП, і Порошенко записав відповідну суму в 108,7 мільйонів гривень. Сам же інвестиційний дохід склав не 108, а 4 мільйона 609 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Переважна частина витрат Порошенка минулого року – 584 мільйонів 414 тисяч гривень – його внесок у передвиборний фонд.

У цілому у 2019 році Порошенко самостійно або через податкових агентів заплатив 187 мільйонів гривень податків і військового збору.

Кількість компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Петро Порошенко, в минулому році скоротилася до 28. Права кінцевого бенефіціара інших компаній передані і відображені в декларації сина екс-президента Олексія Порошенка.

У прес-службі зазначили, що загальні витрати компаній родини Порошенків на благодійність і соціальні проекти в минулому році склали близько 200 мільйонів гривень. Що стосується рухомого і нерухомого майна, істотних змін у декларації в порівнянні з декларацією за 2018 рік не відбулося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...