facebook

Зґвалтування у відділі поліції: У ДБР заявили, що поліцейські застосовували до потерпілої тортури

Правоохоронці також застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні.

Державне бюро розслідувань затримало оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції за фактом зґвалтування та побиття. Слідчі заявляють, що провоохоронці застосовували до потерпілої тортури, передає пресслужба ДБР.

Згідно з повідомленням, в ніч із 23 на 24 травня оперуповноважений у своєму кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Зокрема, вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою, після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Також стало відомо, що правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції.

“Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу”, – зазначили в бюро.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі слідчі ДБР готують повідомлення про підозру затриманим, та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 КК України), катування (ст. 127 КК України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).
Нагадаємо, вчора у поліцію надійшло повідомлення  про те, що у місцеву лікарню звернулася дівчина із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до злочину були причетні співробітники поліції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...