facebook

Міцна сім’я – це любов, взаємна повага, піклування про благо іншого, – Митрополит Епіфаній

Лише дотримуючись Заповідей Божих, примножуючи цінності, можна захистити любов і гідність у сім’ї.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся до вірян Православної Церкви України.

«Під час карантину, перебуваючи вдома зі своїми рідними, усі ви, мабуть, відчули важливість взаєморозуміння, любові та підтримки у сім’ї. Когось ці два місяці справді зблизили. А для когось, на жаль, перетворилися на серйозне випробування»

За словами Предстоятеля ПЦУ це не привід засмучуватись, адже «зустріч зі своїми недосконалостями має спонукати нас, християн, до правильних висновків та щоденної самовідданої праці над собою, вказувати шлях духовного оновлення і втілення Божих заповідей».

Митрополит Епіфаній розповів, що «міцна сім’я – це любов, взаємна повага, піклування про благо іншого, емоційне та фізичне здоров’я, відсутність залежностей і зловживань» і «лише дотримуючись Заповідей Божих, примножуючи цінності, можна захистити любов і гідність у сім’ї».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як запевнив Блаженнійший Епіфаній, Церква, як любляча мати і друг, завжди буде поруч щоб допомогти, порадити, наставити.

«Наше завдання – духовно виховати людину, через таїнства очистити людську душу, допомогти у власному житті втілювати Закон Божий, щоб не через страх, за наказом чи примусово, але в силу набутого духовного досвіду та осягнутих знань людина й суспільство знаходили правильні відповіді на питання, які їх турбують».

«Ми – Церква, яка має голос, і він кличе: “Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний” (Лк. 6: 36), “будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий” (Мф. 5: 48). Лише власними зусиллями не здатні ми досягти цього, але, як сказано у Писанні, “неможливе для людей – можливе для Бога» (Лк. 18: 27)“», – підсумував предстоятель Православної Церкви України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...