facebook

Зеленський зробить мусульманські свята державними

Президент має намір присвоїти Курбан-Байрам і Ураза-Байрам статус державних свят.


Президент України Володимир Зеленський незабаром підпише указ, яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят. Про це він заявив на зустрічі з представниками кримськотатарського народу в понеділок, 18 травня.

Глава держави висловив співчуття у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Президент зазначив, що представники кримськотатарського народу повинні бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому він погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ.

З метою вирішення проблемних питань кримськотатарського народу Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі президента, в складі якої будуть кримські татари.

Також він повідомив, що, за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Крім того, в Києві планується побудувати нову велику мечеть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він в черговий раз анонсував побудову хаба на кордоні Херсонської області та Криму.

“Щоб люди, які тимчасово живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали і бачили дійсно інакше, “вітрину” нашої країни”, – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що робоча група повинна розглядати не тільки правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...