facebook

Католицькі церкви України вимагають заборонити сурогатне материнство

Українська греко-католицька церква і Римо-католицька церква в Україні закликали українську владу засудити і заборонити сурогатне материнство як “ганебне явище”.

Про це йдеться у розміщеному на офіційному сайті греко-католиків зверненні католицьких єпископів обох гілок, передає Еспресо.TV.

Нижче наводиться повний текст заяви

Звернення католицьких єпископів України до української влади та всіх людей доброї волі щодо сурогатного материнства

Пандемія коронавірусу проявила багато патологій у нашому сучасному суспільному житті. Одне з них – явище сурогатного материнства, тобто трактування людей як товару, який можна замовити, виготовити та продати, що, на превеликий жаль, дозволяє чинне українське законодавство.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це проблема, на яку ми, як релігійні діячі, вже неодноразово звертали увагу компетентних органів державної влади. Таке топтання людської гідності спонукає нас, католицьких єпископів України, ще раз звернутися до української влади усіх рівнів з вимогою засудити і заборонити це ганебне явище.

Останніми днями ми стали свідками відеозапису опублікованого на сторінці клініки BioTexCom з готелю “Венеція” у Києві, який показує імпровізовану дитячу кімнату і 46 немовлят, котрі лежать у ліжках і плачуть. Новонароджені лежать в сучасних інкубаторах, позбавлені материнського дотику, батьківського тепла, самовідданої турботи, так потрібної їм любові, натомість розглядаються як придбаний продукт, за яким не з’явився покупець. Такої демонстрації зневаги людської особистості, її гідності – годі й уявити. А це все уможливлює узаконене сурогатне материнство.

Узаконене т.зв. сурогатне материнство, яке “материнством” не годиться й називати, не тільки тягне за собою проявлені тепер жахливі феномени, а й у своїй основі є моральним злом та приносить незліченні страждання і поневіряння як народженій таким чином дитині, так і жінці, яка її народила, членам її сім’ї та й, зрештою, і самим людям, які таким чином “заводять” (немов звіряток) дітей.

Кожна дитина – це Божий дар, який слід з вдячністю приймати у відкриті руки в подружньому житті. Кожна дитина має право бути зачатою у природній спосіб, і кожна дитина має право народитися в сім’ї і виховуватися в атмосфері любові батьком і матір’ю.

Ми солідаризуємося із закликом Уповноваженої Верховної Ради України з питань прав людини заборонити на законодавчому рівні міжнародну торгівлю дітьми в Україні та закликаємо і вимагаємо заборонити сурогатне материнство у будь якій формі (альтруїстичній і комерційній), а народженим діткам запевнити належну опіку та можливість усиновлення в родинах.

Цю нашу вимогу підкріплюємо засудженням низки міжнародних інституцій цього ганебного явища, яке подаємо у додатку до цього листа.

Також вимагаємо від державної влади врешті звернути увагу на сімейну політику в Україні – створити відповідний орган державної влади, який би опікувався українськими родинами і дбав про те, щоб українським матерям не доводилося торгувати своїм тілом і виношеними під серцем дітьми заради свого та своїх рідних виживання.

Від імені Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви

Блаженніший Святослав,
Верховний Архиєпископ Києво-Галицький,
Глава Української Греко-Католицької Церкви

Від імені Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні

Архиєпископ Мечислав Мокшицький,
Митрополит Львівський,
в.о. Голови Конференції Єпископів Римсько-
Католицької Церкви в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...