facebook

“Забезпечимо роботою. Цифра хороша”. Міністр розповів, де працевлаштують безробітних

Пропозиції уряду щодо працевлаштування  не зовсім збігаються із запитами самих безробітних.

Кабінет міністрів буде фінансувати створення нових робочих місць в дорожньому і сільському господарстві, а також в ЖКГ. Про це в середу, 13 травня, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

“У яких напрямках ми працюємо: це будівництво доріг і транспортна інфраструктура, планується створення 154 тис. робочих місць, сфера благоустрою – близько 150 тис. робочих місць. Сільське господарство – 85 тис. робочих місць. Загалом цифра 500 тис. – дуже хороша”, – сказав він.

За словами Петрашка, робота вже йде і деякі робочі місця вже створюються, але це не одномоментний процес. Він уточнив, що створення робочих місць на місцях планується через субвенції з держбюджету.

При цьому міністр зазначив, що в центрах зайнятості більшість безробітних шукають вакансії в торгівлі і ремонтній сфері, сільському господарстві, переробній промисловості та державному управлінні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Про особу безробітного, хто у нас зареєстрований на біржі праці. Щодо освітньої характеристики, ми бачимо багато людей, які мають вищу освіту, – майже 49%. Про вік: ми бачимо досить рівномірний розподіл з переважанням людей більше 45 років, що також є очікуваним”, – уточнив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...