facebook

Є вагітні та важкохворі: українці застрягли у ПАР через епідемію коронавірусу

У ще одній країні африканського континенту, ПАР, через карантин застрягли українці, серед яких є вагітна. У багатьох з туристів вже прострочені візи, а рейси, якими вони планували евакуюватися на батьківщину, постійно скасовуються.

Звернення українців до ЗМІ і української влади було опубліковано в Facebook у вівторок, 12 травня, пише Страна.

“17 громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці через карантин. У кожного з них був зворотний квиток, але рейси регулярно скасовувалися. Вчора вони направили лист міністру закордонних справ України з проханням про допомогу”, – йдеться в повідомленні.

За словами українця, в ПАР були змушені залишитися: жінка, яка вимагала рецептурних медикаментів через хронічне захворювання; вагітна дівчина на сьомому місяці; жінка з однорічною дитиною; безробітний хлопець і інші.

“Посольство України в ПАР, надає оперативну інформацію, але не може організувати рейс для евакуації. Люди просять про допомогу, готові оплатити квитки власним коштом, потрібен тільки організований державою рейс з Йоганнесбурга”, – додав турист.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, в сусідніх країнах Африки також є українці, які не можуть полетіти додому і влада їм в цьому ніяк не допомагають.

“Чому РФ змогла організувати рейс 13 травня для евакуації своїх громадян, а українська влада досі не змогла цього зробити? 17 осіб, це не сотні як в Таїланді, Гоа або Балі. Але вони теж люди і громадяни України… Про них просто забули!!! Люди готові пройти самоізоляцію, але спочатку їх потрібно забрати в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...