facebook

“Українцям більше не потрібні народні депутати. Це марний паразитичний орган”, – політолог

У нинішніх реаліях українського суспільства народні депутати як такі не потрібні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів політолог Сергій Гайдай.

як
На думку нашого співрозмовника, депутатська недоторканність – це ознака тоталітарного суспільства: «Це було зроблено для того, що якщо раптом якийсь опозиційний депутат прорветься представляти народ, то щоб за опозиційну діяльність його влада не покарала. Тобто перетворюється в «творю, що хочу, але маю право не відповідати за законом».

На думку Сергія Гайдая, в нинішніх реаліях варто було б відповісти на питання: чи потрібні українському суспільству народні депутати як такі.

«Я особисто говорю, що не потрібні. Це марний паразитичний орган. Якщо ви громадянин України, вам необхідний посередник, який представляє ваші інтереси у владі? Чи вважаєте ви хоч одного з українських депутатів таким ефективним посередником? Я думаю що ні. Я думаю, що ви самі здатні сформулювати, що вам необхідно від влади. Якби був механізм, який би дозволяв вам це робити у вашому гаджеті, наприклад, ви подивилися, там є п’ять петицій, ви якісь з них підтримали, а якісь ні – і більше вам ніякий посередник не потрібен. Це все одно, що відрубали голову, а ми зараз будемо обговорювати, чи варто було небіжчикові фарбувати волосся чи ні: рівень проблеми давно застарів разом із самою проблемою», – резюмував співрозмовник видання…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...