facebook

“Ми пoвинні припинити виплaтy пeнсiй, субсидій тa інших сoцвиплaт, щoб нe бyлo дeфoлтy”: депутат Ніна Южаніна(відео)

Депутат Верховної Ради Ніна Южаніна заявила, що відсутність кредиту Міжнародного валютного фонду загрожує дефолтом або повним припиненням соціальних виплат.

Про це йдеться в її коментарі за підсумками позачергового засідання парламенту 24 квітня.

Вона нагадала, що для нової кредитної програми Верховна Рада повинна прийняти так званий “антиколомойський закон”. З понеділка профільний комітет розглянув 16 тисяч поданих поправок, але зупинив роботу, коли залишилося менш як 100 поправок.

На думку Южаніної, це свідчить про умисне затягування розгляду законопроєкту.

За чотири дні наполегливої праці ми пройшли і зупинилися на 16300-й поправці. Сьогодні [24 квітня] можна було о 9 ранку дорозглянути або вчора працювати не до 18, а до 19-ї години – і ми б вже сьогодні вийшли на розгляд цього проєкту закону”, – сказала Южаніна в день останнього позачергового засідання.
Вона зазначила, що прийняття банківського закону дозволить удосконалити складні процедури, пов’язані з припиненням роботи збанкрутілих фінустанов, і підкреслила, що часу залишилося мало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Для того, щоб не було дефолту без кредиту МВФ, зараз треба припинити всі виплати з бюджету. Тоді дефолту не буде. Якщо Україна на це погодиться – щоб всі соціально захищені статті зупинити, всі – ні пенсій, ні допомоги малозабезпеченим сім’ям, ні на дітей, ні субсидій. Вже дуже небагато часу залишилося. З такою економічною стагнацією у нас вже зараз буде зовсім обмежений ресурс надходжень – я навіть не знаю, чи буде можливість для фінансування армії”, – застерегла Южаніна.

“Ми стоїмо в черзі з 103 країн, які вже попросили у МВФ про допомогу і про кредитування. Принципово прийняти законопроєкт і зробити це якомога швидше, а не затягувати час”, – підкреслила депутат.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...