facebook

Від горя зомліла в аеропорту: у Китаї відмовились садити у літак важкохворого 5-річного українця та його маму

У Китаї відмовились садити у літак важкохворого 5-річного Романа та його маму Ольгу Роїк.

Про це пише ТСН.

Зазначається, жінка привезла сина у китайське місто Хойчжоу для лікування ускладнень після пересадки печінки. Там мати з дитиною пробули три місяці та мали повертатися 2 травня. Проте жінку із сином навідріз відмовились перевозити у літаку. Тепер мати з дитиною залишилась без грошей у чужій країні.

В аеропорті з хворою дитиною Ользі довелося пробути 16 годин. Китайська авіакомпанія відмову пояснила тим, що в дитини не зашиті м’язи живота. Оскільки в літаку зміна тиску, то летіти не можна. Жінка пояснювала, що вони літали уже шість разів і досі таких проблем не виникало. Коли жінка дізналась про те, що її не пустять у літак – зомліла в аеропорту.

“У квітні Оля мала бути у Варшаві і там мали встановити точну дату операцію з шиття м’язів живота, а оскільки карантин, то все було перенесено”, – розповіла бабуся Ірина Щур.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тепер наступний рейс аж наприкінці травня. Ольга змушена повернутися в медичний центр, де вони проходили лікування. За місяць тут виставили рахунок у понад чотири тисячі доларів. До таких витрат родина готова не була. Утім, найбільше, переживає Ольга, через ліки, які закінчуються. “Дитина на препаратах, щоб не було відторгнення печінки. Я не можу перейти на китайські, бо це також для печінки ризиковано”, – мама хлопчика Ольга Роїк.

Згодом Ольга Роїк пояснила, що їй таки українське консульство почало надавати допомогу. Вона сподівається, що їй вдасться повернутись із сином додому.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...