facebook

Доба в ООС: 17 обстрілів, загинув військовий

Сепаратисти обстріляли позиції ЗСУ зі зброї, яку заборонено розміщувати біля лінії зіткнення на Донбасі.

За добу 28 квітня на Донбасі сепаратисти 17 разів обстріляли позиції українських військових. Про це повідомляє прес-служба штабу ООС в середу, 29 квітня.

“У результаті обстрілу 28 квітня загинув один український військовий”, – інформують в штабі. При цьому попередні дані розвідки свідчать, що українські військовослужбовці поранили щонайменше двох сепаратистів.

Сепаратисти застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

“Для припинення ворожих обстрілів українські захисники ефективно застосували чергові вогневі засоби. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупанти відмовилися від подальшої активності”, – говорять в штабі ООС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід сепаратисти вели вогонь по позиціях ЗСУ неподалік від Кам’янки з міномета 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти Об’єднаних сил неподалік Опитного противник обстрілював з ручного протитанкового гранатомета. Біля Павлополя противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також сепаратисти вели вогонь з важких озброєнь в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ. Українські військові поблизу населеного пункту Кримське вранці тричі перебували під ворожим вогнем. Противник з напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка і Слов’яносербськ випустив 30 мін 120-го калібру. Ворог використовував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти і великокаліберні кулемети. До вечора противник обстрілював захисників Кримського з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По захисниках Хутора Вільний сепаратисти стріляли двічі – з артилерійських систем калібру 152 мм і 82 мм мінометів. Вранці по захисниках Попасної ворог випустив 6 мін 82-го калібру і вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а ввечері обстрілював зі стрілецької зброї.

По околицях Оріхового ворог з мінометів калібру 120 мм і 82 мм випустив дев’ять мін, а неподалік від Новолуганського застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поблизу селища міського типу Новотошківське ворог двічі відкривав вогонь із заборонених мінських угодами озброєнь. Загалом сепаратисти використовували тут 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм, а потім вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Увечері сепаратисти вели вогонь по позиціях ЗСУ неподалік Зайцевого з мінометів 82-го калібру, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

“Крім цього, противник з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петровське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші”, – повідомили в штабі ООС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...