facebook

Балканський циклон в Україні: 4-бальний шторм і готовність до підтоплень

Ближчі два дні в центрі, заході та на півдні погода буде вкрай несприятливою. Синоптики прогнозують у ближчі дні зливи, сніг, шквальний вітер і чотириметрові хвилі на морі.

385808908

Це стане наслідком того, що так званий балканський циклон накриє Україну в середу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цієї ночі негода принесе сильний вітер і опади на захід і південь країни. Особлива увага рятувальників прикута до Одещини, де не встигли ліквідуватися всіх наслідків попередньої стихії, як уже насувається потужніша. Комунальні служби самої Одеси попереджені про небезпеку. “Існує імовірність підтоплення населених пунктів”, – заявив синоптик Роман Бонах.

У другій половині дня негода дістанеться Києва. Рятувальники нагадують городянами про прості правила безпеки: не ходити і не паркувати машини під великими деревами, балконами старих будинків, бути уважними біля ліній електропередач і рекламних конструкцій, адже сильний вітер може зривати їх.

У центрі України та в Карпатах можливий рясний мокрий сніг. Опади вщухнуть лише через два дні, натомість запанує суха, але холодна погода. Вночі будуть можливі заморозки, а вдень температура повітря не перевищуватиме 3-8 градусів тепла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...