facebook

Осінь чи весна? Коли краще садити плодові дерева

Саджанці молодих плодових дерев продаються на базарах як весною так і восени. Стосовно цього існують різні думки: одні садівники кажуть, що краще садити восени – так дерево встигне прижитися до морозів, але можуть змерзнути, а інші – весною, дерева висаджені весною мають більше часу, щоб прижитися до зими і встигають наростити міцні гілки, які будуть більш стійкіші до морозів.

То ж ми звернулися по допомогу до досвідченого садівника практика за роз’ясненнями: коли краще садити саджанці плодових дерев. Отже, коли краще висаджувати плодові саджанці весною чи восени?

Весна у нас досить коротка, а також ще в травні можуть бути нічні морози, а літня спека наступає дуже швидко. Як молодим саджанцям посадженим весною перенести літню спеку у 35°С, та й ще під прямими сонячними променями. Через ці причини дерева довше приживаються і стають вразливіші до різних хвороб, а деякі саджанці дерев не виживають, хоча ми часто їх поливали.

Так, звичайно весною є більший вибір плодових дерев і кущів, їх можна садити і весною, але вони будуть довше приживатися, і значно відстануть у розвитку від дерев висаджених восени, а плодоносити почнуть через 3-4 роки. Якщо у вашому регіоні довга весна, то сміливо висаджуйте саджанці плодових дерев весною.
Отже, з вище сказаного можна зробити висновок: краще садити саджанці плодових дерев восени, і чим раніше тим краще.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...