facebook

Забарикадувалися і порізали вени: в Чернівцях в’язні влаштували бунт в СІЗО

24 та 25 квітня 2020 року в чернівецькому СІЗО сталися заворушення. Ув’язнені забарикадувалися в камерах, а коли особовий склад силою змусив їх прибрати барикади, порізали собі вени на руках.

Про це повідомила уповноважена із прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці.

“Близько 23:00 24 квітня ув’язнені, які утримуються в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого ув’язненого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19. За cлова адміністрації установи, ув’язнені висловлювали обурення, закликали до непокори та барикадувалися”, – написала вона.

На наступний день начальник СІЗО оголосив збір особового складу за тривогою, а ув’язненні з 3 камер намагалися не пустити персонал СІЗО всередину для проведення перевірки.

“Через це щодо сімох ув’язнених застосовано фізичну силу, а до одного з них – спеціальні засоби (кайданки). На знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один із в’язнів мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги було викликано карету швидкої медичної допомоги, а самого в’язня було вивезено за межі СІЗО”, – додала Денісова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До СІЗО прибув регіональний представник омбудсмена в Чернівецькій області Леонід Мельник.

“Хворий на COVID-19 наразі перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб із підозрою/захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний”, – повідомила Денісова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...