facebook

Забужко: Наташа Корольова – такий же солдат, як ті, що прийшли з “Градами” на нашу землю

За словами письменниці, це технологія нової війни, коли не треба бомбити міста, а треба бомбити мізки людей.

“Росія з нами воює інформаційно через Наташу Корольову і таких співаків і співачок, як вона”,  – сказала українська письменниця Оксана Забужко.

64_main-760x484

“20 років тому у нас почалася дистанційна русифікація культурного простору. Це запрограмований процес, він відбувався як бомбардування мізків, коли в будинках українців оселилася Наташа Корольова. Коли цей процес відбувається роками, то з часом виростає покоління, для якого Королева була завжди”, – сказала Забужко.

За її словами, це технологія нової війни, коли не треба бомбити міста, а треба бомбити мізки людей. “Це війна глобалізації, епохи нових технологій, коли ви можете вбити самі себе. Це певною мірою відбулося в Криму і на частині Донбасу. Росія з нами воювала таким шляхом, а ми ні. Королева і іже з нею – це такі ж солдати, як ті, що прийшли з “Градами” і “Буками” на нашу землю. це такий собі СРСР, який поставили на паузу і кажуть, що це втрачений рай”, – пояснила письменниця.

Нагадаємо, що зараз під великим питанням проведення концертів Андрія Макаревича і Наташі Корольової, заявив гендиректор палацу “Україна” Роман Недзельський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...