facebook

Неймовірно! Перша леді вразила несподіваним вчинком, грандіозний проект на всю країну: Марині не снилося

Перша леді України, дружина Президента України Олена Зеленська звернулася до українських освітян на закритті пятиденної онлайн-(не)конференції для батьківства та вчительства “Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020”.

Ця подія зібрала понад 10 000 учасниць і учасників у дистанційному режимі: і спікери, і глядацька аудиторія знаходилися по домівках, дотримуючись правил карантину. Але відстань не завадила їм ділитися знаннями та отримувати актуальну, корисну та важливу інформацію. korupciya.com

Олена Зеленська, мати двох дітей шкільного віку, від імені батьків України подякувала вчительству за їхню роботу в умовах карантину.

“Після нас ви — найважливіші наставники в житті наших дітей. Ви допомагаєте пізнавати світ та шукати своє місце в ньому. Найкращі з вас не просто навчають, вони навчають навчатись, — вважає перша леді України. — Ми, батьки, бачимо і нескінченно цінуємо те, як ви в цих непростих умовах продовжуєте навчальний процес, підтримуєте учнів та налагоджуєте командну роботу з батьками.

І водночас ще й опановуєте нові для себе технології та формати: дистанційне навчання, відеоуроки, навчання онлайн. Ви швидко адаптуєтеся і допомагаєте у цьому дітям і нам — батькам. Впевнена, що пройшовши через усі складнощі, ми всі станемо кращими. У шкільних класах скоро знову лунатиме галас та пануватиме творчий безлад. А ви, можливо, з легкою ностальгією будете згадувати онлайн-період. Але дещо залишається назавжди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це ваш приклад, ваш урок для дітей і дорослих — як бути зібраними за будь-яких обставин, не піддаватися страху, не зважати на труднощі, на навіть іноді різку критику, сміливо діяти. А найголовніше — вчитися самим, щоб вчити інших. Дякую вам за те, що ви такі”.

Звернення демонструвалося в прямому ефірі під час закриття онлайн-EdCamp. Крім Олени Зеленської, свої звернення до українських вчителів підготували:

лауреат Нобелівської премії миру, Його Святість Далай-лама,

історик, викладач, письменник, автор бестселеру “Людина розумна” Ювал Ной Харарі,

Віцепрезидент Майкрософт з питань освіти Ентоні Сальсіто,

розробник міжнародного тестування PISA Андреас Шляйхер,

учитель, освітній менеджер та піонер демократичного навчання Яков Хехт,

представник Фонду народонаселення ООН в Україні Хайме Надаль.

Магістральним партнером проекту виступив Фонд народонаселення ООН в Україні. Події надають державну підтримку Міністерство освіти і науки України, комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Український інститут розвитку освіти, служба освітнього омбудсмена України.

Загалом на події були проведені лекції та сесії загальною кількістю 55 годин у 5 напрямках: дистанційна освіта, освітня політика, фізичне здоров’я і психологічна стійкість, фінансові та правові виклики, педагогіка партнерства.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...