facebook

Коли закінчиться карантин і пустять в транспорт

Громадський транспорт і метрополітен повернуться до звичного режиму роботи в червні-липні, каже міністр інфраструктури Владислав Криклій. Відновлення руху всього транспорту буде залежати від поширення коронавірусу.

Про відновлення роботи громадського транспорту в червні-липні раніше говорив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. При цьому, за його словами, на роботу українці вийдуть вже на початку травня. Корреспондент.net розповідає подробиці.

Вихід з карантину залежить від святкування Великодня.

В Україні 16 березня в рамках боротьби з пандемією коронавірусу влада закрила метрополітен у Києві, Харкові і Дніпрі, а також зупинили міжміське і міжобласне автобусне, залізничне і авіасполучення.

Крім того були обмежені пасажирські перевезення по місту – не більше десяти осіб одночасно в транспорті. Пізніше обмеження послабили до числа сидячих місць. У деяких містах громадський транспорт не працює зовсім, а в тих, де він залишився, курсує не по всіх маршрутах.

При цьому зайти в транспорт можна тільки за спеціальним пропуском, який видають працівникам важливих підприємств, наприклад медпрацівникам і співробітникам об’єктів критичної інфраструктури.

Свої прогнози щодо відновлення роботи транспорту у звичайному режимі Владислав Криклій зробив ввечері 14 квітня в ефірі Обоз ТВ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У разі позитивної динаміки, зменшення кількості хворих і смертей в результаті коронавірусу, ми будемо поступово зменшувати обмеження”, – заявив міністр.

При цьому точні терміни запуску наземного і залізничного транспорту, а також метрополітену міністр не назвав, але зазначив, що “точно не раніше травня”.

“Про конкретні терміни говорити дуже передчасно… Я б прогнозував червень-липень”, – заявив чиновник.

Криклій підкреслив, що повернення всіх українців в громадський транспорт залежить від них самих, а саме від дотримання карантинних заходів.

“Як ми їх дотримуємося, у тому числі самоізоляції, як ми дотримуємося маскового режиму, не їздимо на вихідні святкувати на шашлики з рідними і близькими, не ставимо під небезпеку всіх оточуючих, а робимо це все дистанційно”, – сказав глава Мінінфраструктури.
Міністр зазначив, що його відомство буде орієнтуватися на рекомендації і рішення МОЗ, якому “довіряють на 100 відсотків”.
“Коли вони вирішать [відновити роботу громадського транспорту], ми будемо готові”, – сказав міністр.

10 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі шоу Свобода слова Савіка Шустера представив попередній план стратегії щодо виходу України з карантину. У ньому йшлося про те, що часткове відновлення роботи транспорту можливе в травні-червні, а повне – у червні-липні, але за новими правилами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...