facebook

Користь чи економія? Чому університетські їдальні у США масово переходять на веганську їжу

62% університетів США мають вегетаріанські пункти у щоденному меню своїх їдалень.

Такими є результати дослідження близько 1500 коледжів і університетів, яке провело організація peta2.

У 2014 році цей показник дорівнював лише 28%.

 

Дослідження також показало, що близько 9% американських вишів, такі як Американський університет у Вашингтоні, округ Колумбія, та Університет Каліфорнії, округ Сан-Дієго, мають повністю веганські меню.

Його автори зазначають, що вегетаріанська революція відбувається не тільки на узбережжі, а й у традиційно “м’ясних” штатах – Техас, Монтана та Оклахома.

f976ff3-syda-productions-depositphotos

Наприклад, в Університеті Північного Техасу відкрили веганську їдальню на 300 місць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обсяги продажу їжі там виросли на 20%, у той час як операційні витрати залишилися співмірними“, – зазначається в результатах дослідження.

Продукти тваринного походження є одними з найдорожчих, коли справа доходить до оптових цін на продукти харчування. На їх виробництво потрібна величезна кількість води і зерна”, – пояснив ці тенденції виданню TakePart старший директор міжнародних засобів масової інформації PETA Бен Вільямсон.

Коледжі, які заміняють м’ясо і молочні пункти в меню на рослинну продукцію, ймовірно, бачать подібні заощадження на одного студента.

Багато студентів ясно дали зрозуміти, що вони знають про переваги для здоров’я вегетаріанської їжі. Також вони розуміють, що її виробництво має менший вплив на навколишнє середовище“, – коментує шеф-кухар Массачусетського технологічного інститутуБрайан Маккарті.Бажання заощадити гроші це не єдина причина, школи переходять на страви без м’яса.

Дослідники зазначають, що у 2015 році споживання м’яса в США підскочило на 5% у розрахунку на душу населення – це найбільше зростання з 1970-х років. При цьому в peta2 сподіваються, що під час навчання студенти сформують правильні харчові вподобання та після закінчення лишатимуться прибічниками здорової їжі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...