facebook

Шкодують, що повернулися — українські заробітчани шукають можливість втекти назад до Польщі

Заробітчани цікавляться, як продовжити дозволи на роботу або легальне перебування в Польщі.

Більше половини українських заробітчан хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі, а ті, хто виїхав через карантин до України – хочуть повернутися.

Такі дані наводить аналітичний центр польської компанії з міжнародного працевлаштування Gremi personal, яка провела відповідне дослідження. Компанія запустила телефонну гарячу лінію “Ми разом” в рамках соціальної програми допомоги українцям.

“51% українців хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі. Їх хвилюють питання, як продовжити дозволи на роботу або легальне перебування, термін дії яких закінчився під час карантину. А ті, хто виїхав в Україну, цікавляться можливістю повернутися до Польщі зараз або після закінчення карантину – це 33% тих, хто зателефонував”, – повідомляється в результатах дослідження.

У компанії зазначають, що 22% українців цікавить питання перетину українсько-польського кордону. З них половина респондентів хвилюються, чи не буде депортації, якщо вони перевищили термін перебування за візою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Gremi personal нагадала, що польський уряд ухвалив рішення про автоматичне продовження віз і дозволів на тимчасове перебування і роботу на 30 днів від дня закінчення карантину.

Однак це нововведення не стосується тих, хто перебуває в Польщі за біометричними паспортами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...