facebook

На Великдень йти й молитись біля храмів – звернення Онуфрія

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій у зверненні до Великодня не закликав людей лишитись вдома, а повідомив, що всі хто прийдуть на службу, молитимуться надворі.

8 квітня МВС повідомил о, що домовилось із Всеукраїнською радою церков про те, що релігійні служби відбуватимуться на час карантину без вірян, а на Великдень церкви не будуть збирати людей біля церков та у самих храмах.
МВС вказало, що церкви домовились не святити масово паски біля церков і не проводити служб біля храмів.

Предстоятелі Православної церкви України та Української греко-католицької церкви звернулись до вірян й закликали тих лишитись на Великдень вдома.
На Вербну неділю деякі храми УПЦ МП порушили заборони й святили вербу у подвір’ях.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що через це проти трьох служителів віри склали адміністративні протоколи за порушення режиму карантину.

Києво-Печерська лавра, яка підпорядковується УПЦ МП, стала епіцентром спалаху коронавірусу у столиці. Там вже підтвердили 95 випадків хвороби, кілька монахів померли.

Звернення Онуфрія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

14 квітня 2020 року митрополит Онуфрій записав відеозвернення до пастви.
Він повідомив про хід звершення пасхальних богослужінь.
“У цей рік свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися”, – сказав Онуфрій.
Для тих, хто хворіє, Онуфрій анонсував трансляцію служб через телебачення.
“Хочу втішити тих, хто через хворобу або з якихось інших причин залишаться вдома: ви не будете покинуті, ви зможете побачити Пасхальну службу по телебаченню”, – сказав він.
Решта ж вірян, за його словами, можуть йти до храмів на свято.
“Ті ж віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм”, – дозволив Онуфрій.
Митрополит Онуфрій не закликав вірян лишитись вдома, а також не уточнив, чи будуть біля храмів святити паски та пасхальні кошики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...