facebook

Мешканці спалених чорнобильських лісів в розпачі шукають нову домівку — обживалися тут десятки років, відео

Ці тварини десятки років відновлювали життя свого роду після жахливої аварії на атомній станції

Як відомо, в Київській області зараз відбуваються дуже жахливі події. У Чорнобильській зоні відчуження вже більше десяти днів поспіль рятувальники продовжують боротися з лісовими пожежами. Ця трагедія завдала непоправної шкоди унікальним представникам фауни в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику. Ці тварини десятки років без людського втручання відновлювалися після аварії на ЧАЕС.

У мережі з’явилися зворушливі кадри, на яких зображені тварини, що постраждали від лісових пожеж. На відео з дрона зняті масштабів загорянь у заповіднику. А два коні Пржевальського розгублено бігають по випаленої землі, яка колись стала їхнім будинком. Про це стало відомо завдяки кадрам які опублікував YouTube-канал “CHERNOBYL TOUR”.

Фахівці головною причиною лісових пожеж у Чорнобилі в цьому році, та й у всій Україні, називають підпали селянами трави. Так, багато фермерів просто економлять – підпалюють траву на полі, яке відпочивало, замість того, щоб перекричати її трактором. Крім того, багато переконані, що таким чином удобрюють землю. У результаті такої діяльності виникають лісові пожежі, коли вогонь охоплює й інші ділянки поблизу поля. Одного з винуватців пожежі в Чорнобилі навіть затримали. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Він каже, що підпалив траву заради забави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...