facebook

Кабмін дозволив працювати у карантин хімчисткам, кур’єрам і будівельникам

В Україні скоректували обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 8 квітня щодо правок до режиму карантину.

Віднині дозволено працювати хімчисткам, кур’єрам, будівельникам, збирачам і заготівельникам відходів.

Згідно з постановою, крім переліку об’єктів, яким дозволено працювати під час карантину, постанова встановлює категорії громадян 60 років і старше, які не підлягають самоізоляції.

Уряд, зокрема, дозволив виходити на роботу особам старшим за 60 років, які надають послуги в галузі енергетики, хімічної, нафтохімічної, машинобудівної промисловості, гірничо-металургійній галузі, галузях транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, в банківському і фінсекторі, галузі оборонної промисловості.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, співробітникам старшим за 60 років дозволено працювати, якщо вони забезпечують діяльність підприємств, що мають безперервний промисловий цикл, надають послуги в сферах життєзабезпечення населення, зокрема, в сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електроенергії та газу, виробництва продуктів харчування, с/г, охорони здоров’я.

Також уряд врегулював питання обсервації осіб, які перетинають державний кордон.

– Особи, які перетинають держкордон (крім осіб, які є співробітниками диппредставництв та консульських установ іноземних держав, представництв, офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їхніх сімей, водіїв і членів екіпажів вантажних транспортних засобів…). Обов’язкова госпіталізація таких осіб в обсерваторах (ізоляторах) проводиться в порядку, визначеному цією постановою, – зазначено в документі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...