facebook

Всього 8 ключів забезпечать здоровий психологічний стан

Психолог Крістина Гібберт у своїй книзі “8 ключів до здорового психологічного стану за допомогою вправ” досліджує переваги щоденних вправ, які впливають на психічне здоров’я.

Вона зазначає, що дослідження доводять важливість фізичної активності для запобігання хронічних захворювань, таких як хвороби серця, рак.

Видання The Daily Mail публікує короткий опис вправ, які, на думку психолога, допомагають покращити психологічний стан людини.

Випустіть пару

Давно відомо, що фізична активність призводить до відчуття ейфорії, оскільки відбувається викид ендорфінів. Ця речовина допомагає протидіяти стресові, справитися з труднощами, відчути розслаблення, а отже і швидше відновити як фізичне, так і психічне здоров’я.

Поєднуйте фізичну активність з релаксом, цього можна досягти за допомогою йоги, пілатесу або тай-чи. Якщо накопилися негативні емоції – тоді спробуйте пауерліфтінг. Для кращого ефекту можете спробувати поєднати ці заняття.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

fur_relax

Спробуйте натуральний антидепресант

Дослідження свідчать, що депресія – одна з найбільш розповсюджених психічних хвороб, від якої виліковуються 80% людей. Вправи – найбільш вдалі ліки проти депресії, оскільки активність сприяє виробленню природних антидепресантів – серотоніну, допаміну та норадреналіну.

Вийдіть на пробіжку або прогулянку зі своїм товаришем. Заняття спортом у компанії підтримує відчуття натхнення, а перебування на свіжому повітрі – приємний бонус. Плавання – чудове поєднання фізичної активності та відпочинку.

Знизіть відчуття страху

Третина жінок страждають від відчуття страху. Спорт сприяє відновленню рівноваги, зменшує відчуття занепокоєння, через зниження кров’яного тиску та пульсу.

Не переживайте, якщо спочатку ви будете повільно виконувати вправи, головне якісно їх виконувати. У боротьбі зі страхом також чудово допоможе плавання.

1373533019

Підніміть собі настрій

Спорт покращує психічний стан людини, дозволяючи більш ясно думати і в цілому дивитися позитивно на речі. Якщо вам швидко треба прийти в форму, тоді спорт – саме для вас.

Відправтеся на довгу прогулянку на велосипеді. Це найкращий спосіб поєднати приємне з корисним – заняття спортом на свіжому повітрі.

71733_velosiped_naprokat_2

Підніміть власну самооцінку

Фізичні вправи тренують інтуїцію, креативність та стресостійкість. Тривале займання спортом покращує вашу фізичну форму, а отже запобігає ситуаціям коли першопричиною поганого самопочуття є сором за власне тіло.

Знайдіть вправи, які допоможуть вам боротися з негативом у вашому житті. Йога або пілатес – найкращі приклади вправ, бо вони медитативні і дійсно можуть допомогти сфокусуватися на певний час на собі, залишивши при цьому весь негатив позаду.

64bf04f-wavebreakmedia-depositphotos1

Залишайтеся допитливим

Аеробні вправи збільшують кількість кисню у крові, що дозволяє мозкові працювати активніше. Як результат – ви маєте холодний розум, як під час виконання вправ, так і після них. Асоціація Альцгельмера також підтвердила позитивний вплив фізичної активності на роботу мозку. Рівень IQ також відштовхується від того займається людина спортом чи ні.

Якщо у вас напружена мозкова діяльність – прогуляйтеся. Це матиме кращий влив на вас і вашу працездатність.

Зміцніть свої відносини з коханими, рідними і друзями

Пари, які тренуються разом мають здоровіше спілкування, особливо якщо вони не лише займаються спортом, але і спілкуються про нього. Дослідження показали, що зайняття спортом зі своїм партнером покращують роботу в команді, що може допомогти створенню сильніших відносин у майбутньому.

Одне із дослідження навіть показало, що матері, які займалися за 12-тижневою програмою зі своїми доньками, отримали не лише кращі фізичні форми, але і міцніші стосунки.

Тренуйтеся з кимось із членів своєї родини чи друзями. Прогулюйтеся або грайте зі своїми дітьми чи партнером. Під час прогулянки обговорюйте у кого як пройшов день. Щоб ви не обрали, будьте впевнені, що не слід виключно займатися спортом, залучайте ще і спілкування до цього процесу.

Проженіть тугу

Відчуття розбитого серця та втрати можуть зжерти вас, якщо ви їм це дозволите. Вже згадані серотонін та ендорфін, які з’являються у вашій крові під час виконання вправ, надзвичайно корисні у боротьбі з відчуттям смутку. Тому не дивно, що вправи – найкращий спосіб відмежуватися від негативних емоцій та сконцентруватися на чомусь позитивному.

Займайтеся спортом гуртом у спортивному класі. Це підніме ваш дух, відчуття підтримки. Спробуйте щось на кшталт Зумби, це веселий спосіб зміцнення здоров’я та покращення емоційного стану.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...