facebook

Волинянка розповіла, як живе під час пандемії в Італії

Коронавірусна інфекція сколихнула весь світ. Тож тисячі наших земляків, які перебували на заробітках за кордоном, масово почали повертатись на Батьківщину. Окремі ж свідомо прийняли рішення залишитись на період карантину в епіцентрі інфекційної загрози.

Серед таких – колишня вчителька молодших класів Галина Дацюк зі Старого Загорова, що в Локачинському районі, повідомляє Район.Локачі.

До слова, жінка вже багато років працює в Італії. Нині у далекому Мілані доглядає за хворою італійкою. Як розповідає, подалась шукати кращої долі за межі країни, бо хотіла матеріально підтримати дітей. Щороку на місяць-два Галина поверталася на Україну – тут її чекали молодша сестра, діти, внуки. Та цьогоріч не вийшло.

Щоб не наражати на потенційну небезпеку близьких, жінка, попри вмовляння рідних повернутись, вирішила пересидіти біду на чужині.

“Звісно, мені хотілося б зараз бути поруч з дітьми, але страх за їхнє здоров’я пересилив це бажання. Італія – серед перших за рівнем смертності від інфекції, тут кожен знаходиться в зоні ризику, а особливо жителі півночі країни, де проживаю і я. На жаль, тутешня влада із запізненням відреагувала на насуваючу з Китаю епідемію, а більшість громадян просто недооцінили її можливих наслідків. От і фіксується близько тисячі смертей щодня”, – каже волинянка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Аби в Україні не повторився італійський сценарій, пані Галина закликає земляків суворо дотримуватись карантинних заходів, обов’язково в людних місцях одягати захисні маски й не забувати про особисту гігієну та дезінфекцію. А тим, хто нещодавно повернувся з-за кордону, радить обов’язково на визначений час самоізолюватись.

“Україна – країна зі слабкою економікою і медициною, тож кожен повинен розраховувати, передусім, на власні сили у нерівному протистоянні з невидимим ворогом. Та і досвід інших держав мав би чогось нас навчити”, – каже жінка.

Сама Галина вже другий місяць взагалі не виходить з оселі. Навіть продукти й ті син сеньйори Джулії періодично доставляє. Забути довелось і про щоденні прогулянки містом на свіжому повітрі, які так полюбляє літня італійка. Про те, що робиться у світі, жінки дізнаються із випусків новин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...