facebook

“Пийте чай, ви здорові”: на Франківщині чоловік помер від коронавірусу, бо медики боялись його оглянути

У Коломиї Івано-Франківської області через бездіяльність медиків від коронавірусу помер чоловік. Сімейна лікарка боялася оглянути його через відсутність захисного костюма і рекомендувала залишатися вдома та пити більше чаю.

Інші медики закрили очі на повідомлення родичів про контакт чоловіка з сім’єю, яка нещодавно повернулася з Італії. Про це розповів син загиблого Дмитро Соболь на своїй сторінці у Facebook.

“Хронологія подій: 20 березня вранці ми дізналися від батьків, що у мами третій день температура 38 і сильний кашель, у батька температура незначна, 37 з копійками вже п’ятий день. У них був контакт із сім’єю з їхнього села Вовчковці, члени якої повернулися напередодні з Італії та “сидять вдома” з високою температурою”, – написав Соболь.

За його словами, батьки відразу звернулися до сімейної лікарки, яка проконсультувала по телефону і повідомила, що в їхніх симптомах немає нічого страшного. Медик порадила пацієнтам пити більше чаю і сидіти вдома.

Соболь зазначив, що після дзвінка батьки звернулися у швидку, де їм відмовили в госпіталізації та порадили звертатися до сімейного лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Батьки звернулися до своїх знайомих і поїхали в інфекційну лікарню, де їх погодилися прийняти. Лікарка їх послухала і дала висновок: у мами сильні хрипи, прописала антибіотики, лягати в лікарню не обов’язково, ви можете антибіотики приймати вдома. Тато здоровий”, – зазначив чоловік.

Він розповів, що хворі також зверталися на гарячі лінії “НСЗУ”, “Covid-19 в Івано-Франківській області” та “МОЗ”, що не дало жодних результатів.

Соболь повідомив, що завдяки їхній наполегливості маму вдалося госпіталізувати. Стан батька почав погіршуватися, однак сімейна лікарка все так само по телефону поставила діагноз і прописала таблетки.

“Після негативного експрестесту лікарка мами вирішила поскаржитися нам “ваша мама просто симулює свій стан, оскільки їй, мабуть, бракує уваги”. 27 березня ми все ще чекали на результати маминого тесту ПЛР, коли в обід пролунав дзвінок щодо дезінфекції будинку батьків. Ми подзвонили батькові і дізналися, що він у Коломиї в лікарні, і його забирають в Івано-Франківськ. Йому було дуже важко говорити, сказав, що передзвонить. Лікарі з Коломиї нам повідомили про дуже важкий стан батька. І через годину ми дізналися, що батько помер у машині швидкої, не доїхавши до лікарні Івано-Франківська”, – розповів чоловік.

Син загиблого додав, що того самого дня лікарка мами повідомила, що їх обдурили щодо проведення ПЛР-тесту, оскільки не бачили в цьому необхідності. Наступного дня її все ж таки перевірили на коронавірус, тест виявився позитивним. Після смерті батька чоловік з’ясував, що сімейний лікар боїться оглядати пацієнтів, оскільки хворі можуть бути справді зараженими, а у неї немає захисного костюма.

“Ми віримо в те, що смерть нашого батька буде не просто черговою смертю під час пандемії, а всі зможуть зробити з вищесказаного висновки, і це допоможе іншим інфікованим, а державні установи проведуть роботу зі своїм персоналом і переглянуть процеси. А також що люди, почувши цю історію, боротимуться за своє життя, а не сидітимуть вдома і питимуть чай за рекомендацією сімейного лікаря”, – додав чоловік.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...