facebook

Учасники автопробігу з Німеччини до Франківська привезли допомогу для учасників АТО (ФОТО)

30 березня на площі перед обласною радою представники влади та громадськості зустріли учасників автопробігу «Великодня поїздка за свободу та єдність України».

За словами її учасників, які приїхали до Івано-Франківська з Німеччини, подорож була важка, але такий теплий прийом в нашому місті змушує забути про всі негаразди, що трапилися їм у дорозі.

З собою німецькі гості привезли інвалідні крісла, матеріали для перев’язки, підгузки, обладнання для дитячого майданчика та інше.

За словами ініціатора автопробігу Курта Зіммхена, понад половину з того, що привезли, зібрали власне німці. Адже події в Україні не можуть залишати їх байдужими.

avtoprobig-1

avtoprobig-2

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

avtoprobig-5

 

«Дуже важливо показувати Європі, що між нашими народами є дружні стосунки – німцями та українцями. До того ж в Івано-Франківську була досить численна німецька громада. Теодор Цеклер, німецький священик, зробив великий внесок у розвиток нашого міста. Бачимо, що події в Україні сприймаються в Німеччині неоднозначно. Тому дуже важливе спілкування між нами, обмін думками. Ми надзвичайно вдячні за ту постійну допомогу, яку німці надають нашим лікарням, нашим хлопцям, учасникам бойових дій. Це дуже важливо – відчувати таку підтримку», – зазначив Руслан Марцінків

Та додав, що є результативна співпраця з різними німецькими містами та представниками Мальтійської служби допомоги Німеччини. А зараз проводиться робота, щоб налагодити тіснішу співпрацю, адже Івано-Франківськ наразі не має міст-побратимів в Німеччині.

Джерело – http://www.galka.if.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...