facebook

Вчені назвали вісім причин додати більше часнику в раціон

Часник є універсальною приправою, його додають у тисячі страв для надання аромату.

Вишуканий смак їжі – це далеко не все, що здатний подарувати часник. Завдяки високому вмісту вітамінів, мінеральних речовин і антиоксидантів він приносить користь для здоров’я і це доведено науковими дослідженнями. Перед вами 8 вагомих причин додати більше часнику в свій щоденний раціон.

30_main-760x484

Підтримка імунної системи

Це, мабуть, найвідоміша корисна властивість часнику. Цей продукт багатий на вітаміни С і В6, мінерали (наприклад, селен і марганець), які допомагають стимулювати роботу імунної системи. А антимікробні та антиоксидантні властивості часнику укріплюють захисні сили організму і борються з інфекціями.

Здоров’я серцево-судинної системи

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Часник містить потужні антиоксиданти, які здатні зупинити окисні пошкодження, викликані вільними радикалами. Ці небезпечні молекули можуть стати причиною пошкодження тканин і прискорити процес старіння всієї серцево-судинної системи.

Крім того, проведені дослідження в цій області показали, що часник знижує високий кров’яний тиск. Його дія допомагає розширити кровоносні судини, полегшуючи і покращуючи циркуляцію крові.

Поліпшення травлення

Така корисна властивість часнику полягає в тому, що він регулює процеси травлення, зменшує запалення і зміцнює бактеріальну флору кишечника. Його антисептична дія сприяє усуненню паразитів і бактерій шлунково-кишкового тракту, запобігаючи розвитку інфекцій і хронічних захворювань.

Відхаркувальна дія

Включення часнику в раціон не тільки знижує ризик респіраторних захворювань, але і стимулює відхаркування при кашлі, очищаючи застій у дихальних шляхах.

Корисний для детоксикації організму

Ми щодня піддаємося впливу різних джерел токсинів. Часник – це той продукт, який очищає артерії, покращує функцію печінки і допомагає виведенню токсинів з організму.

Турбота про здоров’я кісток

На цю корисну властивість часнику необхідно звернути увагу тим, хто страждає від остеопорозу, оскільки щоденне вживання цього продукту зменшує ризик розвитку даного захворювання. Свій внесок вносить кальцій і сірчисті сполуки, присутні в часнику. Вони допомагають зберегти щільність кісток.

Захист щитовидної залози
Ті, хто регулярно вживає часник, має менше шансів зіткнутися з проблемами щитовидної залози в порівнянні з тими, хто уникає цього продукту в своєму раціоні. Часник містить йод, а ця речовина має важливе значення для вироблення гормонів щитовидної залози. У часнику також присутнє таке активне з’єднання, як алліцин, що зменшує запалення залози і знижує ризик таких захворювань, як гіпотиреоз.

Запобігання утворенню варикозних вузлів

Якщо ви споживаєте сирий часник щоранку, то допомагаєте попередити появу непривабливих розширених вен, що утворюються на ногах. Здатність часнику розслабляти кровоносні судини і покращувати кровообіг дарує чудові переваги. Крім того, не слід забувати, що цей чудовий продукт запобігає утворенню згустків крові.

Корисні властивості часнику дарують чималі переваги для здоров’я. Однак слід пам’ятати, що його краще вживати в сирому вигляді, бо після обробки часник втрачає значну частину своїх властивостей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...