facebook

Лікарі з Тернопільщини звернулися до Президента

Мешканці міста Монастириська, що на Тернопільщині, звернулися до Президента України Володимира Зеленського щодо критичної ситуації у регіоні на рахунок захворюванння та поширення COVID – 2019 та незадовільного забезпечення місцевої лікарні та медиків засобами захисту та елементарними ліками, а також спеціальним медичним устаткуванням.

Відкритий лист Президентові України Володимиру Зеленському Громади м. Монастириська Тернопільської області щодо загострення ситуації у зв’язку з поширенням COVID-19 у Монастириському районі.

Шановний пане Президенте, в силу того, що Ваш ставленик – голова Тернопільської ОДА Володимир Труш подає у ЗМІ недостовірну інформацію щодо боротьби з коронавірусом, просимо Вас втрутитись і взяти під особистий контроль ситуацію в Монастириському районі Тернопільської області!

Зокрема, 25 березня під час брифінгу новопризначений голова ТОДА Володимир Труш заявив (голослівно!!!!) про високе матеріально-технічне забезпечення лікарні в Монастириську, яка, за його словами, найкраще підготовлена в області і готова приймати хворих на коронавірус.

Такі заяви від влади свідчать про її некомпетентність! Адже у Монастириську уже кілька років поспіль не функціонує інфекційне відділення лікарні (напівзруйнована будівля!), а медичні працівники залишилися наодинці з проблемою! Вони у безвиході! Самі намагаються закупити апаратуру і все необхідне за кошти громади у той час, коли місцева влада демонструє бездіяльність!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як наслідок – станом на 27 березня 11-ти медпрацівникам діагностовано COVID-19. Вірус стрімко поширюється населеними пунктами району. Статистика – невтішна. Тому, на жаль, містечко може перетворитися на “український Ухань”! Закликаємо Вас, Володимире Олександровичу, зреагувати на критичну ситуацію в районі й зробити відповідні розпорядження щодо впровадження жорстких карантинних заходів, а також забезпечення Монастириської лікарні відповідними засобами захисту!

Жителі міста Монастириська, Тернопільська область.

До слова, станом на 1 квітня, у Монастириському районі на коронавірус захворіли 77 осіб, з них 32 медики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...