facebook

Російські ЗМІ влаштували істерику у зв’язку з виграшем Джамали та провалом Лазарєва

На російському телебаченні обурюються у зв’язку з виграшем української співачки Джамали на пісенному конкурсі Євробачення-2016.

9d139ba2b4ecaae4ffcf83752ba37b7b3c649985

Дебати відбулися в ефірі російського каналу « Росія 1 за підсумками конкурсу, – повідомляє Апостроф.

Потрібно відзначити, що представник Росії на Євробаченні Сергій Лазарєв назвав перемогу Джамали заслуженою і привітав її. Не приплітати до перемоги Джамали політику закликав також телеведучий Отар Кушанашвілі.

«Але наш Сергійко, звичайно, був краще», – заявив він.

Втім, більшість виступаючих звинуватили суддів на конкурсі в політичній упередженості. Зокрема, невдоволення росіян викликало те, що вперше на конкурсі в першу чергу оголошували результати голосування професійного журі, хоча результати голосування журі вже кілька років є невід’ємною частиною оцінок конкурсантів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Всі присутні неодноразово підкреслювали, що за Лазарєва більшість голосів віддали люди, а журі було політизованим.

«Кваліфікація (журі) питання суперечливе, воно не стільки кваліфіковане, скільки політизоване», – заявив один з провідних Євробачення Дмитро Губернієв.

Він також заявив, що було відчуття, що деяким членам журі «наступав на вуха ведмідь», оскільки в більшості випадків йому давали «жалюгідні два бали».

«Професійне журі повинно було виділити когорти фаворитів, і не зарахувати Лазарєва до них було зовсім неможливо… Не повинні худради вирішувати долю мистецтва, причому з політичних причин», – підкреслив Губернієв.

«Факти вперті, Росія, Сергій Лазарєв виграв телеголосування всієї Європи. Це перемога», – заявив супроводжуючий Лазарєва співак Філіп Кіркоров.

«Ніякого професійного журі там немає, це все було зроблено, щоб не дати нам перемогти», – кричали в студії.

Зазначимо, що при оголошенні переможця, ведучі телеканалу воліли не згадувати про історичний контекст пісні «1944», з якою Джамала перемогла і яка присвячена депортації кримських татар після Другої світової війни з вини Радянського Союзу. Вони заявили, що пісня Джамали «присвячена долі близьких родичів».

«Тут у Європі сприймають композицію в більш широкому контексті, адже в наші дні Європа переживає серйозну кризу з біженцями», – заявив ведучий.
Джерело – http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...