facebook

Ми готові! Вони зробила немислиме – Зеленський аплодує. На це чекали всі українці – прорив

Відомий аграрій з Миколаївщини поділився своїми думками з приводу коронавірусу. Подаємо його слова в оригіналі:

Потрібно перестати нагнітати ситуацію та припинити паніку.

Але в ситуації, що на сьогодні склалася, я підтримую такі заходи. Дотримуйтеся основних правил поведінки: мінімізуйте соціальні контакти, залишайтеся вдома (тут ви перебуватимете в середовищі, до якого вже давно адаптувався ваш організм), слідкуйте за своїм здоров’ям, дотримуйтеся гігієни тіла і мозку. Якби всі б дотримувалися елементарних правил, а в інформаційному просторі не нагнітали ситуацію, ми б з вами зараз вели майже звичне для кожного життя, а інфекцію сприймали як грип, який ми, погодьтеся, вже давно не помічаємо.

Добре аналізуйте інформацію, щоб точно розуміти, які проблеми є і як їх вирішувати.

Задовго до сьогоднішнього дня я почав аналізувати ситуацію: спілкувався з головними лікарями міста та області, вивчав реальний стан медицини. Я повинен був для себе визначитися, що я можу реально зробити, щоб зменшити вплив цього захворювання на людей. Усі лікарі в один голос сказали мені, що потрібні апарати штучної вентиляції легень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Владі необхідно збудувати чітку вертикаль і діяти організовано, централізовано.

Не завадить у цій ситуації і чітке знання, що і в яку лікарню потрібно, свого роду реєстр наявного, того, що потрібне зараз, і того, що можна і наступного року закупити. Бо я вже зіштовхнувся з ситуацією, коли, запропонувавши свою фінансову допомогу для вирішення ситуації з коронавірусом, отримую від лікарів замовлення на придбання обладнання, яке знадобиться їм за рік-два…

Я готовий виділяти значні фінансові кошти для розвитку цієї сфери і в подальшому, бо робив це і до цього, адже розумію, що за мною 7000 працівників компанії, а разом з ними й інші громадяни України, і мені важливе їхнє здоров’я. Але не варто зловживати і наживатися на цьому…

Таке централізоване управління допомогло б, наприклад, на рівні країни, маючи необхідний перелік обладнання, домовитися з іншими країнами на його постачання за прийнятними цінам. А не так, як це відбувається зараз: кожен самостійно шукає, потім домовляється про ціну і та ін. Це, в свою чергу, сприяє підвищенню попиту і ціни.

При такому підході ми б з вами не читали новину, як з України вивозять такі потрібні нашим лікарям захисні матеріали. А потім ми не знаємо, де їх знайти і як імпортувати в країну, але вже за завищеними цінами.

Влада повинна дати чіткі й зрозумілі сигнали бізнесу і захистити його, захистити, перш за все, простих українців – працівників цього бізнесу. А то виходить, що у спокійні часи об бізнес «витирають ноги», а в критичних ситуаціях використовують його як дійну корову і згадують про соціальну відповідальність. А після кризи про бізнес знову забувають, і ми відновлюємося не завдяки підтримці держави, а всупереч.

Окрім того, аграрій зазначив:

Подумав про те, що в нашій компанії є сучасні прилади, за допомогою яких ми визначаємо наявність генетично модифікованих організмів у сільськогосподарській продукції, харчових продуктах і та ін. Тож я підключив своїх інженерів-хіміків вивчити можливість визначати наявність коронавірусу в крові людини. І виявилося, що за допомогою одного з наших апаратів – ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, 2017 року виробництва (США) – можна виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Метод ПЛР є найточнішим для виявлення геномної РНК вірусів, що зараз існують у світі, оскільки аналізує саме специфічний геном SARS-CoV-2, з великою точністю виявлення від 5 цільових послідовностей. Для цього нам потрібно закупити всього лише реагенти для екстракції RNA/DNAVirus і набори для прямого якісного виявлення нової РНК коронавірусу. Що ми негайно і зробили, замовивши їх у кількості 200 проб у Німеччині. Замовив таку кількість, бо не знаю реальну потребу, а фахівці не проявили ентузіазму.

Ми готові купити і більше реагентів, якщо нашу ініціативу сприймуть і підтримають. І ми покажемо іншим областям приклад, як потрібно діяти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...