facebook

Великдень 2020: богослужіння онлайн і патрулі біля храмів

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. Вони будуть проводити бесіди з парафіянами.

Президент Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков про безпеку святкування Великодня і проведення богослужінь в умовах поширення коронавірусу, пише Офіс президента в середу, 25 березня.

Відзначається, що глава держави звернувся до голів ОДА і міських голів обласних центрів на селекторній нараді.

“Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі керівники церков погоджуються з цим”, – сказав Зеленський.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. У разі великого скупчення осіб вони повинні проводити бесіди з парафіянами і роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не тільки для них самих, але і для здоров’я тих, хто навколо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Володимир Зеленський повідомив, що є домовленість з главами церков щодо вступу при необхідності їхніх представників в обласні штаби, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.

Однак, підкреслив президент, найскладнішим залишається питання Великодніх свят.

“Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проект Великдень вдома, який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не громадячися юрмами в церквах”, – сказав глава держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...