facebook

Мер Франківська та чиновники віддадуть місячні зарплати на купівлю медобладнання для лікарень

Непопулярне рішення прийняли в Івано-Франківській мерії, щоб знайти кошти на купівлю апаратів штучної вентиляції легень для франківських лікарень.

Про це повідомив сьогодні міський голова Руслан Марцінків під час онлайн-інформування щодо боротьби з поширенням коронавірусу в Івано-Франківську.

Сьогодні на Прикарпаття надійшло 5000 швидких тестів і 18 тест-систем ПЛР. Івано-Франківськ придбав 1000 експрес-тестів на визначення коронавірусу. Їх розприділили між медзакладами міста.

«Вважаю, що сьогодні як ніколи нам треба купувати експрес-тести. А також ми замовили ПЛР-тести, які дають більшу точність, – сказав Марцінків. – Наше завдання – 100 тис. тестів, бо ніхто не може прогнозувати, скільки буде тривати карантин і скільки ця загроза буде тривати, бо може тривати і пів року. Єдиний шлях, який сьогодні проходять європейські країни, – достатня кількість тестів і постійно тестувати».

Він зазначив, що разом із заступниками та апаратом виконавчого комітету погодились на те, щоб піти у відпустку за власний рахунок, при цьому виконувати посадові обов’язки, а свої зарплати за цей період скерувати на купівлю необхідного медобладнання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми прийняли непопулярне рішення. Я дякую виконавчому комітету та своїм заступникам за розуміння. Наступний місяць всі заступники, начальники управлінь та міський голова будуть працювати за власний рахунок, – розповів Марцінків. – І два тижні за власний рахунок працівники виконкому будуть працювати”.

Ці кошти спрямують, зокрема, на купівлю 100 тисяч тестів та 10 апаратів штучної вентиляції легень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...