facebook

Вийшов на вулицю – штраф 3000 євро або в’язниця: як Іспанія намагається врятуватися від коронавірусу

В Іспанії епідемія коронавірусу набирає обертів. За останні тижні захворіло понад 33 тисяч осіб. Великі міста обмежили пересування населення та ввели заборону на масові зібрання людей.

У країні діють жорсткі правила карантину – починаючи від штрафів у 3000 євро за прогулянку на вулиці і закінчуючи повноцінними термінами ув’язнення. Іспанці вважають, враховуючи загрозу страшної хвороби, що заходи більш ніж виправдані.

Що відбувається в охопленій коронавірусом країні, які заходи та обмеження запровадили в уряді, як штрафують рядових іспанців і як країна планує подолати кризу – OBOZREVATEL запитав в українця Артема Лазарєва, що останні кілька років живе на сході Іспанії.

Вперше серйозні обмеження в Іспанії запровадили 14 березня. Саме в ці дні катастрофічно зросла кількість заражених і загиблих від хвороби, щодня збільшуючись практично вдвічі. Уряд при цьому з великими труднощами вирішив вводити карантин та обмежувати пересування.

Як розповідає Артем, який проживає у місті Мурсія, Кабінет міністрів країни не захотів закрити країну на початку березня, дотягнувши лише до середини місяця, коли кількість заражених зросла у рази. До того часу в країні вже були сотні людей, які повернулися з Китаю, Італії та інших заражених країн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Їх не відправили на обсервацію, не перевірили на наявність перших симптомів захворювання, а просто відправили по домівках. Сусідня Італія ж, наприклад, ввела карантин ще у лютому.

Пік поширення коронавірусу припав на столицю країни, Мадрид, звідки вже заражені іспанці роз’їхалися по всій території Піренеїв.

“Ви знаєте, в порівнянні з Україною, у нас тут медицина на високому рівні, але зі своїми проблемами. Одна з основних – нестача лікарів, адже багато хто виїхав працювати в інші країни ЄС. Перш за все в Німеччину, Францію, де зарплати вищі. Зараз же влада просить всіх, хто може і хоче, повернутися додому. І що іще скажу, місцеві намагаються морально і фізично допомагати лікарям, рятувальникам, військовим, адже основний удар припадає саме на них, і хворих серед цих професій теж вистачає”, – наголосив Лазарєв.

Таку жахливу статистику можна пояснити відразу декількома причинами:

-Іспанці молодого і середнього віку, які переносять вірус у легкій формі, заражають старше покоління;

-Місцеві жителі дуже люблять проводити дозвілля в закладах, ресторанах, на ярмарках і масових акціях. Обмежувальні заходи були ухвалені з запізненням, люди без проблем контактували одне з одним, заражали сусідів і близьких;

-Як зазначено вище, заражаються медики, рятувальники та поліцейські. З огляду на те, що інкубаційний період хвороби 14 днів і симптоми проявляються не відразу, вони встигають передати коронавірус іншим людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...