facebook

Зима буде аномально теплою

На Україну чекає аномально тепла зима.

Про це каже заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, пише УНН.

zyma

“Температура буде у січні-лютому-березні вище звичайної. Тобто, вище норми. Ми проводимо порівняння температури повітря середню за тридцять років. То, якщо брати середню за тридцять років, то ця температура буде вищою. Тобто, вища, ніж норма”, — сказав він.

Найхолоднішим буде січень. Середня температура коливається від 4 до 8 градусів морозу.

“Якщо говорити про найнижчі температури, які спостерігалися на території України, то на Сході зафіксовано 42 градуси морозу. Це те, що було раніше. В цьому році ми не очікуємо таких сильних похолодань. Я думаю, що найнижчі температури будуть десь короткочасно в межах 20-25 градусів морозу. Окремі пункти можуть досягати 30 градусів. Я не думаю, що буде нижче 30 градусів”, — уточнив заступник голови Укргідрометцентру.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними народного синоптика Леоніда Горбаня, на Україну чекає холодна осінь і затяжна й холодна зима. З початку і до середини жовтня температура триматиметься на рівні 13-14 градусів тепла. А перші подуви зими ми відчуємо вже наприкінці місяця. Зима буде не просто холодною, а такою лютою, що буває раз на 32 роки – з тридцятиградусними морозами, і затримається аж до кінця березня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...