facebook

Глава УГКЦ готовий надати храми під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу

Про це інформує видання Твоє.місто. 

Він також закликав владу не використовувати ситуацію з пандемією у своїх інтересах.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав готовий надати церкви та монастирі під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу, якщо цього вимагатимуть обставини.

Про це він заявив під час недільної проповіді у Патріаршому соборі, звертаючись до медиків, які зараз протистоять страшній хворобі.

Він наголосив, що незважаючи на те, шо собор порожній він відчуває єднання з сотнями, тисячами тих, хто молиться разом з ним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А це, за його словами, означає допомогти людям старшого віку не виходити з дому.

Глава УГКЦ також закликав людей, в обставинах, коли не їздить громадський транспорт, допомогти медикам добратися до роботи. «Допоможіть усім тим, хто сьогодні забезпечує життєдіяльність нашого суспільства – мати змогу виконати свій професійний обвязок», – сказав він.

Блаженніший Святослав особливо звернувся до влади. «У цей тяжкий час, коли ви повинні приймати не популярні рішення, створювати кризові штаби, швидко реауугвати на виклики, знайте – Церква є разом з вами», – сказав він.

Звертаючись до лікарів, Блаженніший Святослав сказав, що його вразила фотографія медика, у якого були рани на обличчі від постійного носіння засобів захисту. «Ви є ті,  хто віддаєте сьогодні своє здоров’я і життя. Щоб врятувати потребуючих. Ваша Церква є разом з вами», – сказав він.

Глава УГКЦ наголосив, що Церква зробить усе, щоб не дай Бог, не настала та хвилина, коли лікарям доведеться вирішувати котра людина буде жити, а котра вмирати, через те, що не буде місця, щоб врятувати кожного, хто поребує.

За словами Блаженнішого, як в час Майдану, всі церкви, монастирі  УГКЦ відкрилися і перетворилися на підпільні шпиталі, так буде і зараз

«Як буде потрібно весь церковний, духовний простір стане такими шпиталями, де ми будемо разом з вами рятувати людські життя», – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...