facebook

Зеленський подзвонив йому, не кине у біді: українці аплодують, наші союзники

Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо взаємодію країн у боротьбі з поширенням вірусу та надання допомоги населенню.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє пресслужба глави Української держави.

“Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели телефонну розмову, основною темою якої стала протидія пандемії та надання допомоги населенню обох країн”, – ідеться в повідомленні.

Зеленський висловив щиру підтримку Прем’єр-міністру Канади та його родині, побажавши якнайшвидшого одужання від вірусу дружині Трюдо Софі.

Він також поінформував співрозмовника про заходи, яких вживає Україна для захисту від поширення вірусу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час розмови було відзначено готовність до координації зусиль двох країн та взаємної підтримки у боротьбі з поширенням захворювання.

“Джастін Трюдо наголосив, що Канада готова надати Україні необхідне медичне обладнання та препарати, – зазначили в ОП.

Трюдо також пообіцяв Президенту сприяти у вивезенні з Канади громадян України, які висловили бажання повернутися на батьківщину.

Крім цього, Зеленський провів телефонну розмову з Маурером. Президент комітету Червоного Хреста пообіцяв Києву й постачання медичного обладнання та медикаментів.

Співрозмовники дійшли згоди щодо важливості забезпечення доступу співробітників МКЧХ до місць примусового перебування утримуваних осіб на Донбасі, в Криму та на території Російської Федерації, серед іншого — за результатами засідання тристоронньої контактної групи, яке відбулося 11 березня, — йдеться у повідомленні Банкової.

Також стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я передала другий набір реагентів у вірусологічну референс-лабораторію Центру громадського здоров’я України для діагностики зразків.

Водночас президент вчергове закликав українців перебувати вдома в умовах карантинних заходів з протидії поширенню вірусу.

“Дорогі українці, егоїзм це побратим епідемії. Сьогодні ми не маємо права думати тільки про власні потреби і не можемо допустити, щоб мільйон українців захворіли одночасно. Такого не витримає жодна медична система, жодної країни.

Наша спільна задача – максимально зменшити поширення коронавірусу. І найкращий спосіб для цього – бути вдома. Цим ви піклуєтесь про тих, хто в зоні ризику”, – сказав він.

“Сьогодні подзвонив своїй мамі. Всі ці дні дуже прошу її залишатися вдома. І всі ці дні вона не дуже слухається. Каже: “Краще за мене ніхто не вибере потрібні продукти”. Але врешті-решт мені вдалося її переконати. І мама погодилася не виходити з дому без зайвої потреби”, – розповів президент та звернувся: “Друзі, зателефонуйте своїм батькам, бабусям, дідусям”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...