facebook

МОЗ: На допомогу лікарям будуть залучати студентів-медиків

Міністерство охорони здоров’я планує залучати студентів старших курсів медичних університетів та інтернів для допомоги лікарям у боротьбі з коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в етері Свобода слова Савіка Шустера.

«Зараз відпрацьовується можливість залучення додатково, щоб підсилити медиків, студентів 5-6 курсів, а також інтернів, які наразі перебувають на карантині, і ми будемо вживати заходів для того, щоб залучити їх на допомогу лікарям», – сказав він.

Ляшко запевнив, що превентивні заходи «дозволять забезпечити можливість надання допомоги тим групам, які будуть найбільше її потребувати».

«За статистикою, яка є сьогодні в Італії та Іспанії, приблизно 5-7% з тих людей, які захворіли коронавірусною хворобою, будуть потрапляти до реанімаційних відділень, відділень інтенсивної терапії, де їм потрібно надавати висококваліфіковану професійну медичну допомогу», – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я та Uber домовилися про безкоштовне перевезення медиків на час карантину.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...