facebook

Як українцям повернутися додому: став відомий розклад евакуації

Десятки тисяч українців опинилися в складній ситуації за кордоном через заборону авіасполучення в Україні з іншими країнами з 17 березня до 3 квітня. Станом на 19 березня про допомогу в поверненні на батьківщину попросили майже 40 тисяч осіб.

МЗС України та Мінінфраструктури спільно з українськими авіаційними компаніями роблять все можливе, щоб допомогти своїм громадянам повернутися додому, та організували низку евакуаційних рейсів – як авіа, так і залізничним сполученням. Коли й звідки будуть евакуювати українців – читайте в OBOZREVATEL.

Організація спеціальних авіарейсів
Згідно з повідомленням глави Мінінфраструктури України Владислава Криклія, вже понад 30 тисяч українців повернулися на територію країни, ще 90% громадян збираються евакуювати до кінця тижня.

За даними МЗС України, на сьогодні 38 тисяч українців, які перебувають за кордоном, попросили допомоги в поверненні додому.

Щодня обидва відомства спільно з українськими авіаційними компаніями домовляються про організацію евакуаційних рейсів із різних точок планети. Перевозити пропонують безкоштовно або ж за пільговими цінами на квитки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Україна вже сформувала точки-хаби, з яких українські громадяни гарантовано зможуть дістатися назад, цей список щодня оновлюється на сайтах МЗС та Мінінфраструктури. Тільки на 19 березня організовано 44 такі рейси з Європи, Єгипту, ОАЕ, Великобританії.

Міжнародні українські авіалінії (МАУ)

20.03

Амстердам – Київ

Брюссель – Київ

Дубай – Київ

Париж – Київ

Тель-Авів – Київ

Відень – Київ

Франкфурт – Київ

Ларнака – Київ

21.03

Лондон – Київ

Берлін – Київ

SkyUp Airlines

20.03

Ларнака – Київ

Цюріх – Київ

21.03

Париж (Бове) – Київ

Аліканте – Київ

Берлін – Київ

Стокгольм – Київ

Відень – Київ

Варшава – Київ

22.03

Прага – Київ

Тбілісі – Київ

Лісабон – Київ

Мюнхен – Київ

Таллінн – Київ

23.03

Неаполь – Київ

Париж (Бове) – Київ

Франкфурт – Київ

Лондон – Київ

24.03 і 25.03

Прага – Київ

Windrose (Роза вітрів)

20.03

Шарм-ель-Шейх – Одеса (два рейси)

Шарм-ель-Шейх – Київ (три рейси)

Хургада – Київ

Хургада – Львів

21.03

Шарм-ель-Шейх – Київ (два рейси)

Хургада – Київ

Хургада – Львів

Розклад і ціни на квитки доступні на сайтах авіакомпаній. Кількість рейсів і країни будуть оновлюватися в процесі надходження запитів від українських громадян, які потребують евакуації.

Міністерство інфраструктури розраховує, що з резервного фонду державного бюджету буде виділено 4,16 мільйона доларів для евакуації 35,5 тисяч українців 175 нерегулярними авіарейсами.

Евакуація залізничним сполученням
На днях Україна домовилася з Польщею про організацію спецпотягів із польського міста Перемишль до Києва на п’ятницю, 20 березня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...