facebook

В Україні розблокують телеканали

Українці зможуть дивитися міжнародні версії загальнонаціональних телеканалів у незакодованому вигляді на супутнику, про що домовилися на нараді президент Володимир Зеленський і керівництво головних медіагруп країни, лише тимчасово.

Таку можливість вони матимуть упродовж двох років. Про це розповів генеральний директор групи 1+1 media Ярослав Пахольчук в інтерв’ю УНІАН.

Розкодування національних каналів неможливе технологічно і є безповоротним процесом. Більшість людей, які користувалися супутниковим ТБ, навіть після розкодування не зможуть прийняти новий сигнал, бо він буде інакшим.

“Однак, ми повинні тимчасово забезпечити доступ до контенту, адже частина людей хоче прийняти зважене рішення про зміну способу перегляду ТБ, інша частина – повинна назбирати гроші на той же тюнер. Тому ми тимчасово йдемо назустріч один одному, розділяємо біль наших громадян і прийшли до наступних рішень”, – заявив Пахольчук.

Доступ буде відкрито до якогось одного з телеканалів від кожної із чотирьох медіагруп. І, таким чином, отримають таку ж кількість каналів. Наприклад, у “1+1” це буде “1+1 International”, який вже розкодований.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ярослав Пахольчук додав, що також буде покращено програмну сітку телеканалів. Але частково, бо однією з причин закодування є порушення авторських прав на інших територіях.

“Супутник мовить на десятки країн, а у нас права є тільки на Україну. Тому дорогі форматні шоу, як “Голос країни” та кіно від великих американських студій доступними не будуть. Це буде обмежена пропозиція, але краща за ту, що була”, – пояснив гендиректор групи 1+1 media.

Стосовно каналу “УНІАН ТБ”, він за словами Пахольчука, буде новинним без розважального контенту. Телеканал також буде у відкритому доступі. Паралельно із нововведеннями країна займається розбудовою мережі Т2.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...