facebook

Глава МОЗ: Карантин – це не канікули

Багато українців сприймають карантин легковажно і нехтують встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту,заявив глава МОЗ.

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець звернувся до українців через ігнорування заходів карантину в країні. Про це повідомляє Telegram-канал МОЗ.

За його словами, влада ввела карантин: обмежений режим роботи транспорту, закриті кафе, бари, ресторани.

“На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно і нехтує встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту. Я ще раз наголошую: ситуація вкрай серйозна. Не ставте під загрозу своє здоров’я і здоров’я ваших близьких”, – повідомив міністр.

“Запишіть: карантин – це не канікули або відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція – це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів і знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя!” – сказав Ємець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також не виключає посилення режиму карантину в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

“Влада робить дуже правильні кроки, і в разі необхідності ми будемо вводити ще жорсткіший режим. Навіть якщо це комусь не подобається. Під загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють в посиленому режимі. Наш обов’язок – захистити український народ”, – заявив він.

Раніше повідомлялося, що в Київській області ввели режим надзвичайного стану. Основні зусилля будуть спрямовані на підтримку медпрацівників, матеріально-технічне забезпечення лікарень й інформування населення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...