facebook

“Тарифи зростуть у 3 рази!”: Українців чекають нові ціни за газ. Доведеться розщедритися

Влада України та обласні газові компанії прийшли до нової угоди, в результаті, українцям доведеться знову розщедритися. Для деяких категорій громадян в рази подорожчає транспортування газу.

Незважаючи на те, що в Національній комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг виправили помилки в своїх нормативах, які дозволять зменшити суми за газ, пощастить тільки “обраним”. Ними виявилися українці, які нещодавно заселилися в новий будинок або квартиру, або тільки підключилися до системи газопостачання.

Що стосується всіх інших, то їм, як вважають експерти, доведеться змиритися з істотним підвищенням тарифів.

Так, згідно з новою методикою облгазів, розрахунок оплати за доставку газу безпосередньо прив’язаний до річної споживаної потужності:

з газовою плитою – 39 кубічних метрів в рік,
з плитою та колонкою – 126 кубічних метрів в рік,
з автономним опаленням – 314 кубічних метрів в рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб правильно розрахувати суму, визначте, до якої категорії відноситься ваше житло, потім помножте ваш тариф на транспортування газу на обсяг споживання. Отриману суму розділіть на 12 місяців.

Вкрай невигідний даний спосіб розрахунків тарифів на транспортування газу для домогосподарств з автономним опаленням, які споживають приміром 100 – 200 кубометрів газу в рік. Їм доведеться сплачувати мінімальну річну потужність – 314 кубічних метрів в рік.

Будинки, що споживають 314 і 100-200 кубометрів газу в рік, будуть платити однакову суму за транспортування блакитного палива.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...